Madklæder FAQ

FAQ

Str. 17x17
Er det mindste Madklæde, d

enne størrelse kommer rigtig til sin ret over mindre skåle, halve avokadoer, citroner og æbler. 17x17 er også god til at pakke små godbidder ind i ved blot at folde og kramme det omkring de 3 store dadler, håndfulden af rosiner, vingummibamserne eller hvilke godbidder man nu engang er til.
Desserter, forretter i glas eller andre små anretninger vil også have gavn af en let dækning med et stykke 17x17cm Madklæde.

Str. 20x20cm
Er efter min mening det Madklæde, der er mest anvendelige.

Det kan bruges i madpakken, til cykelturen, til snacken i tasken, til den lidt større skål med rester, til det hele æble, til osten….der er et hav af muligheder.Et lille trick til at pakke rugbrødsmaden ind er at lægge maden, så klædet vender en spids opad og en spids nedad, altså pakke ind på diagonalen. Det giver overraskende mere plads til at folde. Det højtbelagte smørrebrød kræver dog nok en str. 25x25


Str. 25x25 til frugt og grønt

Rigtig mange grøntsager og frugter holder sig længere friske med et Madklæde.
Her er størrelsen 25x25 god. Den halve melon, et halvt græskar eller dele af et, kål i alle afskygninger, salathovedet og skålen med rester. Et stort salathoved kræver nok en str. 34x34cm., men når der er taget hul på et, kan resten ofte dækkes af et stykke 25x25cm.


Str. 34x34 til brød
Et Madklæde i str. 34x34cm er rigtig godt til at dække et brød, der står til hævning. Når brødet er bagt - og kølet af! – er samme klæde fantastisk til at opbevare brødet i.


Bliv på
Klædet hæfter til sig selv – brug varmen fra hænderne, og tryk og form det fast.

Bliv ren
Tør klædet af med en fugtig klud eller vask nænsomt med lunkent vand og evt. lidt sæbe. Tør med et viskestykke eller hæng til tørre – brug ikke radiatoren! Kan ikke gå i opvaske- eller vaskemaskinen.

Bliv ved
Brug klædet igen og igen, det holder op til 6-12 mdr. alt efter brug. Hvis nødvendigt, kan vedhæftningen af klædet øges ved at kramme det til en løs kugle og folde det ud igen.

Bliv væk
Når klædet er blevet for slidt, kompostér eller brug det som optændingsblok.

Madklædet egner sig ikke til indpakning af råt kød, fisk og ananas.
Brug ikke klædet til varme retter eller i ovn. Voksen vil smelte. Opbevar ikke for varmt, og gerne i den originale æske.

Hvis uheldet er ude, og der skulle komme mug på Madklædet, anbefales det at kassere klædet. Det er muligt at varme klædet op i ovnen til 100 grader Celsius liggende på et stykke bagepladepapir. Herved skulle spore slås ihjel og klædet burde kunne genanvendes – men jeg anbefaler det ikke.

25x25 til frugt og grønt

Klip klædet til, så størrelsen passer netop til dig.

De små etiketter til at sætte udenpå f.eks. osten bliver tilgængelige på shoppen senere.

Æblet, der delt i to, viser resultatet af et lille forsøg, der blev lavet for at vise effekten af Madklædet over længere tid (ikke at det på nogen måde anbefales at have halve æbler liggende i månedsvis i køleskabet!). Det visuelle resultat er alligevel tankevækkende.

Fold små snack kuverter